Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Εναλλακτική και υγιεινή συνταγή: Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας!

Πειραγμένη ομελέτα για εκλεκτά γούστα!

16 Απριλίου 2018 16:21
Εναλλακτική και υγιεινή συνταγή: Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας!

Οι ομελέτες φούρνου είναι από τα πιάτα που αγαπάμε πολύ. Εδώ προτείνουμε μια ωραιότατη εκδοχή με φρέσκο αρακά- που τώρα είναι στα καλύτερά του- και σαλάμι μπίρας.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:45' Έτοιμο σε:1:5'
αβγό, αρακάς, ομελέτα, σαλάμι
Ντίνα Νικολάου
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει σήμερα το μεγαλύτερο έπαθλο της χρονιάς!



Υλικά
4 αβγά
1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
1½ φλιτζάνι αρακά φρέσκο
1 φλιτζάνι φετούλες καρότου
1 φλιτζάνι σαλάμι, σε λεπτές λωρίδες
100ml γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
100ml ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς όλα τα λαχανικά.

Προσθέτετε το σαλάμι μπύρας, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να χρυσίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή (όχι καυτή) ή χλιαρή πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και συνοδεύετε με μια ντοματοσαλάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share