Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νόστιμη πίτα με σπανάκι, κολοκύθα και φέτα

23 Μαρτίου 2018 14:36
Νόστιμη πίτα με σπανάκι, κολοκύθα και φέτα

Μια πολύ νόστιμη πίτα με άρωμα ελληνικό, αφού στη γέμισή της έχει σπανάκι, κολοκύθα και φέτα, που θα ενθουσιάσει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
450γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο
800γρ. περίπου κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη, σε κομμάτια των 2εκ.
350γρ. φέτα
2 κρεμμύδια, σε φέτες
3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
λίγο ελαιόλαδο
2 αβγά χτυπημένα
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάσα: Ποιοι θα πάρετε εκτάκτως γύρω στα 200 ευρώ επιπλέον στις 29 Μαρτίου;

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Αραδιάζετε τα κομμάτια της κολοκύθας πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετείτε ανάμεσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο, περιχύνετε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να αρχίσει να ροδίζει στις άκρες. Αφήνετε να κρυώσει.

Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί. Το στραγγίζετε από τα υγρά του και το ρίχνετε σε μπολ μαζί με την κολοκύθα, τα κρεμμύδια και τη φέτα.

Προσθέτετε το ψημένο σκόρδο (πετώντας τη φλούδα), τα αβγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.

Λαδώνετε ένα ταψί διαστάσεων 30x25εκ. και απλώνετε το πρώτο φύλλο αφήνοντας να εξέχει από το ταψί, το αλείφετε με ελαιόλαδο και συνεχίζετε απλώνοντας τέσσερα ακόμη φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα. Αδειάζετε πάνω τη γέμιση, την ισιώνετε και φέρνετε μέσα τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί.

Συνεχίζετε απλώνοντας τα υπόλοιπα έξι φύλλα από πάνω, λαδώνοντας τα ένα προς ένα. Κόβετε τα φύλλα που εξέχουν και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια. Ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο νερό και ψήνετε στο φούρνο στους 175οC μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:1:10' Έτοιμο σε:1:20'

πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share