Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαχταριστή συνταγή για κουλουράκια Πασχαλινά!

21 Μαρτίου 2018 12:11
Λαχταριστή συνταγή για κουλουράκια Πασχαλινά!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στα Κουλουράκια Πασχαλινά! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα χάνει σήμερα την ασυλία και δίνει 3 υποψήφιους προς αποχώρηση!

Υλικά:

125 γρμ. βούτυρο
250 ζάχαρη
2 αυγά
1/3 φλ γάλα
1/3 φλ χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι
1/2 κ.γ. σόδα του φαγητού
1 κοφτό κ.γ. μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

αρωματικά:

2 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κακουλε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη στην εντατική δίνει πασίγνωστος Έλληνας πολιτικός μετά από σοβαρό τροχαίο!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το ξύσμα, τη σόδα και το μπέκιν και όλα τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πλάθουμε κορδόνια και τα τυλίγουμε σε μικρές πλεξούδες. Αραδιάζουμε τις πλεξούδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με 6 κουταλιές της σούπας νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά, στο αέρα.

Πηγή: faysbook..gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share