Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τάρτα σοκολάτας ψυγείου με καραμελωμένα φουντούκια!

20 Μαρτίου 2018 16:13
Τάρτα σοκολάτας ψυγείου με καραμελωμένα φουντούκια!

Μια πανεύκολη, γευστικότατη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο γαρνιρισμένη με καραμελωμένα φουντούκια. Μια γρήγορη, εξαιρετικά εύκολη και απλή, για αρχάριους, συνταγή για μια λαχταριστή τάρτα σοκολάτας για να την απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις, ιδανική για το τέλειο επιδόρπιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love - Διαρροή: Οι δύο παίκτες που αποχωρούν την Παρασκευή! Ανατροπή...

Για τη βάση:

  • 300 γρ. cookies σοκολάτας, ψιλοθρυματισμένα στο multi
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη κρέμα:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
  • 120 γρ. φουντούκια, ψημένα ανάλατα και αποφλοιωμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Παίρνετε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο βάσης 24 εκ. ή ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση ιδίας διαμέτρου και στρώνετε τη βάση τους με λαδόκολλα. Θρυμματίζετε τα cookies στο multi, προσθέτετε τη λιωμένη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Τα ρίχνετε στη βάση της φόρμας και τα απλώνετε καλά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα όλη η βάση. Αν έχετε ταψάκι θα καλύψετε και τα τοιχώματά του σε ύψος 2-3 εκ. περίπου με το μείγμα μπισκότου. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.

Για τη κρέμα σοκολάτας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος, μέχρι να κάψει καλά χωρίς όμως να πάρει βράση. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αδειάζετε τη κρέμα πάνω στη κρύα βάση της τάρτας, ισιώνετε την επιφάνειά της και ξαναβάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στο Μαρούσι: Δεν "άντεξε" η μητέρα του 19χρονου στην κηδεία του! (photos)

Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να “σβολιάζει” και να λιώνει η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 8-9 λ επιπλέον μέχρι να πήξει η ζάχαρη και να καραμελώσουν καλά τα φουντούκια. Τα ρίχνετε σε ένα πυρέξ στρωμένο με λαδόκολλα και με μια σπάτουλα τοποθετείτε τα φουντούκια το ένα σχεδόν κολλητά στο άλλο, σε ένα επίπεδο. Τα αφήνετε για 30 λ περίπου μέχρι να πήξει πλήρως και κρυώσει η καραμέλα. Στη συνέχεια τα σπάτε σε κομμάτια τα ψιλοθρυμματίζετε και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια της τάρτας. Σημείωση: Αν τα καραμελωμένα φουντούκια δεν είναι στις προτιμήσεις σας, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε και εναλλακτικά με φρέσκα φρούτα, ή σαντιγί, ή γλυκό κουταλιού ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς αρεσκείας σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share