Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρομερά νηστίσιμα ροξάκια!

17 Μαρτίου 2018 10:41
Τρομερά νηστίσιμα ροξάκια!

Νηστίσιμα ροξάκια!

Υλικά

4,5 φλιτζ. νερό
1 κύβος νωπή μαγιά
1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο

3,5 φλιτζ. αλεύρι δυνατό
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη

1/2 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
4 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ 1 φλιτζ. χλιαρό νερό με την νωπή μαγιά Το Χελιδόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ καλυμμένο με πετσέτα να δράσει η μαγιά για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την καρυδόψιχα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στην εξαφάνιση των δύο αδελφών στο Δήλεσι!

Ρίχνουμε το μείγμα υγρών σε δύο μπωλ.

Ισομοιράζουμε στα μπολ το μείγμα από αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τα μπολ με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Στη συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε με τη βοήθεια πλάστη τη λευκή ζύμη σε δύο μακρόστενα φύλλα. Πλάθουμε τη σκούρα ζύμη σε μπαστουνάκι, το κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στο κέντρο κάθε λευκής ζύμης.

Τυλίγουμε τις δύο λευκές ζύμες σε ρολό και πιέζουμε να ενωθούν οι δύο άκρες. Με μαχαίρι κόβουμε σε μέτρια ρολά. Αραδιάζουμε τα ρολά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Αποχώρηση βόμβα από το σπίτι! Ξέσπασαν σε κλάματα τα κορίτσια! (video)

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βράζουμε 3,5 φλιτζ. νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Αφού ξεφουρνίσουμε τα γλυκά, σιροπιάζουμε τα καυτά ροξάκια με το κρύο σιρόπι ή το αντίθετο. Τα ροξάκια διατηρούνται εκτός ψυγείου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share