Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ένα πεντανόστιμο πιάτο: Ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και ντοματίνια!

15 Μαρτίου 2018 12:13
Ένα πεντανόστιμο πιάτο: Ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και ντοματίνια!

Ένα νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε στα γρήγορα μέσα σε 40 λεπτά το πολύ και θα χορτάσετε εύκολα 4-5 άτομα.

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
250γρ. μανιτάρια
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στο Power of Love! Σε σχέση με εφοπλιστή η Στέλλα Μιζεράκη! Γιατί κοροϊδεύει τον Πάνο και γιατί μπήκε στο παιχνίδι!

Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαρίζετε και μετά κόβετε σε φετούλες τα μανιτάρια. Κόβετε και το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.

Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. Ρίχνετε στο τηγάνι τα μανιτάρια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο και ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Τα δουλεύετε για λίγο μαζί και προσθέτετε τα ντοματίνια, το εστραγκόν και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνετε το κρασί και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Έσκασε τώρα η μεγάλη ανατροπή! Αυτός είναι τελικά ο παίκτης που έχει αποχωρήσει ήδη και βρίσκεται στο ξενοδοχείο!

Στο μεταξύ έχετε βράσει ξεχωριστά μέσα σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύετε στη σάλτσα του κοτόπουλου το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί.

Στραγγίζετε τις ταλιατέλες (κρατάτε λίγο από νερό που έβρασαν) τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα τη σάλτσα του κοτόπουλου. Προσθέτετε και λίγο από το νερό για να αραιώσει λίγο η σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με τριμμένο τυρί για να προσθέσει λίγο επιπλέον στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share