Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Είναι πεντανόστιμες: Οι πιο ζουμερές πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο!

14 Μαρτίου 2018 12:02
Είναι πεντανόστιμες: Οι πιο ζουμερές πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο!

Ένα νοστιμότατο συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Μπορεί επίσης να γίνει από μόνο του ένα χορταστικό και ελαφρύ κυρίως πιάτο αν φτιάξετε μια δροσερή πράσινη σαλάτα να το συνοδεύσει.

Υλικά

1 κιλό πατατούλες μικρές, με τη φλούδα τους
150ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι χοντρό, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γέννησε η Αθηνά Οικονομάκου: Τα πρώτα πλάνα μέσα από το μαιευτήριο και ο πανευτυχής Φίλιππος Μιχόπουλος! (photos+video)

Διαδικασία

Πλένετε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον ΚΟΚ: Σ' αυτούς τους Έλληνες δεν ισχύει πλέον το δίπλωμα οδήγησης! Ποιοι πρέπει να ξαναδώσετε εξετάσεις!

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.

Tips
Το βράσιμο στην αρχή δεν αφήνει τις πατάτες να απορροφήσουν μετά στο τηγάνι πολλά λιπαρά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share