Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό: Λαχταριστό κέικ λεμόνι!

20 Φεβρουαρίου 2018 11:41
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό: Λαχταριστό κέικ λεμόνι!

Μία από τις πολλές «εκτελέσεις» που μπορείτε να κάνετε για κέικ. Σίγουρα από τις πιο γευστικές και εύκολες!

Ιδανική «συντροφιά» για το πρωινό σας και όχι μόνο…

Για το κέικ λεμόνι

255 γραμμάρια ‏Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμάρια ‏Αλεύρι μαλακό
4 ‏Αβγά
75 γραμμάρια ‏Βούτυρο 82%
110 ml ‏Κρέμα γάλακτος 35%
3 1/2 γραμμάρια ‏Μπέικιν πάουντερ
Λίγο ‏Αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
‏Ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Νέο μόνιμο επίδομα που θα σας επιφέρει επιπλέον 586 ευρώ! Ποιοι το δικαιούνται;

Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο.

Σε ένα άλλο δοχείο βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός ή σύρμα να αφρατέψουν.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.

Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει ή καλύψει με χαρτί ψησίματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το πόρισμα: Δεν φαντάζεστε από τι προήλθε η φωτιά στο σπίτι της δημοσιογράφου Καρολίνας Κάλφα, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο!

Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Χρήσιμο Tip: Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.

Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share