Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θα σας ξετρελάνει: Φτιάξτε πεντανόστιμη σπιτική λαγάνα ολικής άλεσης!

17 Φεβρουαρίου 2018 16:04
Θα σας ξετρελάνει: Φτιάξτε πεντανόστιμη σπιτική λαγάνα ολικής άλεσης!

Αν δεν την πάρετε έτοιμη και έχετε όρεξη να τη φτιάξετε με τα χεράκια σας.

Υλικά

350γρ. αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης
650γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό (περίπου)
½ φλιτζάνι σουσάμι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στα σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα: Ποια αρνούνται να ανοίξουν και ποια θα λειτουργήσουν κανονικά;

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 40 βαθμούς στη θέση πάνω κάτω. Βάζετε τα δύο άλευρα σε μια λεκανίτσα, προσθέτετε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Περιχύνετε με το λάδι και τρίβετε το αλεύρι με τα δάχτυλα.

Προσθέτετε σταδιακά τα δυόμισι φλιτζάνια νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας τα υλικά με το χέρι, μέχρι να φτιάξετε μια ομοιογενή ζύμη ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή, που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Ενδιάμεσα προσθέτετε όσο επιπλέον νερό χρειαστεί μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή της ζύμης.

Στο τέλος προσθέτετε τέσσερις κουταλιές της σούπας σουσάμι και συνεχίζετε το ζύμωμα για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love - αποκάλυψη: Δεν φαντάζεστε ποια είναι η μητέρα του παιδιού του Δώρου! Πρώην πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού! (photos)

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψιά. Πλάθετε τα δύο κομμάτια σε φραντζόλες οβάλ και μετά με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη να πλατύνει εντελώς πάνω στο ταψί και να πάρει πάχος όσο ένα δάχτυλο. Τη βρέχετε από πάνω με νεράκι, πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι και αφήνετε τις λαγάνες στο φούρνο να φουσκώσουν για ένα μισάωρο περίπου.

Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς ρυθμίζοντας το φούρνο στον αέρα και ψήνετε τα ταψιά μαζί ή ξεχωριστά σε δύο φάσεις, ανάλογα τις δυνατότητες του φούρνου σας.

Tips
Για να αποκτήσει τέλεια γεύση η λαγάνα σας, αντί για απλό χλιαρό νερό ένα αφέψημα γλυκάνισου.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share