Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Μια εύκολη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα: Κριθαρότο με καλαμαράκια!

17 Φεβρουαρίου 2018 12:50
Μια εύκολη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα: Κριθαρότο με καλαμαράκια!

Πεντανόστιμη συνταγή για κριθαρότο με καλαμαράκια! Ιδανική για την Καθαρά Δευτέρα!

Αν θέλετε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε την Καθαρά Δευτέρα στο σαρακοστιανό τραπέζι, τότε το κριθαρότο θα πρέπει να είναι η επιλογή σας!

Υλικά:

1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 τριμμένα καρότα

2 σκ. σκόρδο

1 συσκευασία τοματάκι κονκασέ

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

250γρ κριθαράκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 19χρονη έγκυος κάνει υπερηχογράφημα σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση! Τότε ο γυναικολόγος παρατηρεί κάτι το τρομακτικό (video)

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

800 ml ζωμό λαχανικών

3-4 κ.τ.σ ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

500 γρμ καλαμαράκια

Εκτέλεση:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στο Power Of Love: Η προκλητική παίκτρια και τα λεσβιακά φιλιά! Φωτογραφίες - ντοκουμέντο

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα λαχανικά σας. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά και έπειτα ρίξτε τα καλαμαράκια που θα έχετε κόψει και σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Έπειτα προσθέστε το κριθαράκι ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το μεγάλο δράμα της Μαρίνας Πήχου! Ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον αγαπημένο της Θανάση πριν σκοτωθεί! Η μεγάλη αποκάλυψη

Μόλις εξατμιστεί ρίξτε τη ντομάτα και σιγά σιγά προσθέτετε το ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, όπως θα κάνατε και με το ριζότο. Όταν βλέπετε πώς το κριθαράκι απορροφά το ζωμό, εσείς θα συμπληρώνετε και θα ανακατεύετε. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.

Τέλος αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: Mothersblog.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share