Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπέροχα και πεντανόστιμα: Σπιτικά πουράκια με χαλβά και σοκολάτα!

17 Φεβρουαρίου 2018 12:46
Υπέροχα και πεντανόστιμα: Σπιτικά πουράκια με χαλβά και σοκολάτα!

Φτιάξτε υπέροχα σπιτικά πουράκια με φύλλο, γεμιστά με χαλβά και σοκολάτα!

Για τα πουράκια θα χρειαστείτε

450 γρ. ‏φύλλο
400 γρ. ‏χαλβάς βανίλια
150 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. ‏καρύδια
1 κ.γ. ‏κανέλα
1 φλιτζ. ‏βούτυρο
‏αλάτι- πιπερι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 19χρονη έγκυος κάνει υπερηχογράφημα σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση! Τότε ο γυναικολόγος παρατηρεί κάτι το τρομακτικό (video)

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

1 1/2 φλιτζ. ‏μέλι
2 φλιτζ, ‏νερό
1/2 φλιτζ, ‏γλυκόζη

Εκτέλεση

Χοντροκόβετε τον χαλβά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, την κανέλα, τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στο Power Of Love: Η προκλητική παίκτρια και τα λεσβιακά φιλιά! Φωτογραφίες - ντοκουμέντο

Κόβετε το φύλλο στη μέση. Αλείφετε με βούτυρο ένα μακρόστενο φύλλο, το διπλώνετε, το βουτυρώνετε, βάζετε λίγη από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετείτε τα πουράκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.

Για το σιρόπι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το μεγάλο δράμα της Μαρίνας Πήχου! Ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον αγαπημένο της Θανάση πριν σκοτωθεί! Η μεγάλη αποκάλυψη

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη γλυκόζη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και βράζετε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Σιροπιάζετε τα ζεστά πουράκια με το κρύο σιρόπι, αφήνετε για 2-3 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share