Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Burger με κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες!

27 Ιανουαρίου 2018 14:07
Burger με κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες!

Η έμπνευση για αυτό το burger ήρθε όταν έφαγα μία σούπα Gumbo (χαρακτηριστική συνταγή της Cajun κουζίνας) και ξετρελάθηκα. Το κοτόπουλο, το λουκάνικο και οι γαρίδες, άψογα καρυκευμένα, ταίριαζαν τόσο πολύ μεταξύ τους που αμέσως μεταμορφώθηκαν στο μυαλό μου σε ένα ζουμερό burger.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φως στο Τούνελ: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου «Εδώ τον δολοφόνησαν και τον έθαψαν…»

Υλικά
Για το burger
4 ψωμάκια μπριός για burger
4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
2 λουκάνικα χωριάτικα
500γρ. γαρίδες κατεψυγμένες
1 πιπεριά κόκκινη
σάλτσα ΒΒQ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
πάπρικα καυτερή
σκόρδο σε σκόνη
κρεμμύδι σε σκόνη
θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια
ξίδι βαλσαμικό λευκό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Για τα καραμελωμένα τα κρεμμύδια: Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε σε τηγάνι που καίει με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν διάφανα και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού ξίδι και αφήνετε να καραμελώσουν για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε στην άκρη.

Για τα burgers: Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Κόβετε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τις γαρίδες καθαρισμένες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Αυτοκίνητο χτύπησε και σκότωσε τρία παιδιά σε στάση λεωφορείου!

Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά. Σοτάρετε για 7-8 λεπτά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε για 3-4 λεπτά την πιπεριά.

Φτιάχνετε τα burgers απλώνοντας στο κάτω ψωμάκι BBQ sauce και κάνοντας στρώματα, εναλλάσσοντας το κοτόπουλο, το λουκάνικο, τις γαρίδες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share