Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε! Ένα πιάτο γευστική απογείωση!

22 Ιανουαρίου 2018 20:55
Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε! Ένα πιάτο γευστική απογείωση!

Η μανιταρόσουπα είναι έτσι κι αλλιώς από τις πλέον αγαπημένες σούπες, με την προσθήκη του μετσοβόνε όμως, το πιάτο πραγματικά απογειώνεταγευστικά.

Υλικά
400γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
3 φλιτζάνια γάλα
130γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε μικρά κυβάκια
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Νέο πρόσωπο έκπληξη στο πάνελ της εκπομπής ΕΔΩ!

Διαδικασία
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε το αλεύρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και το γάλα και σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια μέτρια πηχτή σούπα.

Ρίχνετε τους κύβους τυριού και, ενώ σιγοβράζει η σούπα, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Δεν πρέπει να λιώσει τελείως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Ακούστε για πρώτη φορά την φωνή της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη πριν πεθάνει! Βίντεο - ντοκουμέντο

Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη συνοδεύετε με κρίθινα ή σταρένια παξιμάδια.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share