Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

"Κόλαση": Κέικ σοκολάτας με γέμιση Oreo cheesecake!

19 Ιανουαρίου 2018 12:58

Μια εύκολη συνταγή για ένα ελαφρύ, γευστικό και αέρινο γλύκισμα για να το απολαύσετεμε το καφέ ή το γάλα σας.

Ένα κέικ που με μια εύκολη τσαχπινιά μεταμορφώνεται σε κάτι διαφορετικό, ένα πιο εκλεπτυσμένο και ενδιαφέρον επιδόρπιο.

Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γρ. κακάο
220 γρ. ξινόγαλα
Για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 μπισκότα Oreo σπασμένα σε κομματάκια με το χέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Master Chef: Μάθαμε το ύψος των 3 κριτών! Δεν φαντάζεστε πόσο είναι ο Κουτσόπουλος που φαίνεται σαν νάνος δίπλα στους άλλους δύο!

Εκτέλεση συνταγής
Για τη γέμιση: Βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση [εκτός από τα μπισκότα] σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέϊκ με τρύπα στη μέση.

Για το κέικ: Βάζετε σε μπολ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Σε δεύτερο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το ξινόγαλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζετε τα 2/3 του μείγματος στη φόρμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανοίγετε ένα “αυλάκι” γύρω-γύρω και εκαί μέσα αδειάζετε τη γέμιση. Καλύπτετε από πάνω με την υπόλοιπη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Ψήνετε το κέϊκ για 60-70 λ ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share