Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μια πρωτότυπη συνταγή: Φτιάξτε ένα νόστιμο και λαχταριστό cheesecake με κανταΐφι!

18 Ιανουαρίου 2018 10:55
Μια πρωτότυπη συνταγή: Φτιάξτε ένα νόστιμο και λαχταριστό cheesecake με κανταΐφι!

Μια τέλεια και πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα υπέροχο cheesecake με κανταΐφι αντί για μπισκότο! Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Για το cheesecake με κανταΐφι θα χρειαστείτε

800 γρ. ‏τυρί κρέμα
100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
200 γρ. ‏σταφίδες
450 γρ. (1 πακέτο) ‏φύλλο κανταΐφι
300 γρ. ‏βούτυρο αγελάδος soft, λιωμένο (αυτό που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί, αλλά όχι μαργαρίνη)
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
300 γρ. ‏ζάχαρη
200 γρ. ‏νερό
50 γρ. ‏γλυκόζη

Εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (18/01) από την Άντα Λεούση!

Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις σταφίδες.

Αφρατεύετε με τα χέρια μας πολύ καλά το κανταΐφι, για να ξεχωρίσουν οι ίνες του και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώντεε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και το πιέζετε προς τα κάτω. Απλώνετε από πάνω την κρέμα τυριού και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κλάμα" στο Twitter με την... πτώση του Phylax! "Τώρα που έπεσε θα ανεβάσουν τον Μητσοτάκη;"

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C-180°C και ψήνετε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αμέσως πριν το βγάλετε από το φούρνο, ετοιμάζετε και το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζετε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Βγάζετε το τσίζκεϊκ από το φούρνο και το περιχύνετε αμέσως με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει (για 4-6 ώρες) και κόβετε σε κομμάτια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share