Φτιάξε την ωραιότερη πορτοκαλόπιτα που υπάρχει!
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε την ωραιότερη Πορτοκαλόπιτα που υπάρχει. Δείτε πως θα την φτιάξετε.
Υλικά:
200 γρ γιαούρτι
150 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
150 ml ηλιέλαιο
25 γρ μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
250 γρ φύλλο κρούστας
200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Για το σιρόπι
600 ml νερό
200 γρ μέλι
Εκτέλεση:
Μια μέρα πριν απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, τα αφήνουμε μέχρι να ξεραθούν τελείως και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και το μέλι, τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και έπειτα τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μείγμα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά τη ζάχαρη και τα ξύσματα από τα δυο πορτοκάλια. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό πορτοκαλί και τέλος τα φύλλα κρούστας που έχουμε τρίψει.
Ψήνουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο στον αέρα φούρνο στους 160 βαθμούς.
Τέλος σιροπιάζουμε αμέσως αφού βγει από το φούρνο με χλιαρό σιρόπι.
Πηγή: faysbook.gr