Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φτιάξε την ωραιότερη πορτοκαλόπιτα που υπάρχει!

11 Ιανουαρίου 2018 15:49
Φτιάξε την ωραιότερη πορτοκαλόπιτα που υπάρχει!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε την ωραιότερη Πορτοκαλόπιτα που υπάρχει. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά:

200 γρ γιαούρτι

150 γρ ζάχαρη

Ξύσμα από δυο πορτοκάλια

150 ml ηλιέλαιο

25 γρ μπέικιν πάουντερ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο γιος του Τάκη Λουκανίδη και γυμναστής του "Πρωινού Καφέ" έπεφτε νεκρός σε τροχαίο! Η στενή του σχέση με την Ελένη Μενεγάκη

3 αυγά

250 γρ φύλλο κρούστας

200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Για το σιρόπι

600 ml νερό

400 γρ ζάχαρη

200 γρ μέλι

Εκτέλεση:

Μια μέρα πριν απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, τα αφήνουμε μέχρι να ξεραθούν τελείως και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.

Σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και το μέλι, τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και έπειτα τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με το "μαύρο" στην πειρατική τηλεόραση στην Ελλάδα! Τι εντόπισαν οι Αρχές; Θα ξαναδοθεί το σήμα στους παράνομους συνδρομητές;

Μείγμα:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά τη ζάχαρη και τα ξύσματα από τα δυο πορτοκάλια. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό πορτοκαλί και τέλος τα φύλλα κρούστας που έχουμε τρίψει.

Ψήνουμε σε ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο στον αέρα φούρνο στους 160 βαθμούς.

Τέλος σιροπιάζουμε αμέσως αφού βγει από το φούρνο με χλιαρό σιρόπι.

Πηγή: faysbook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share