Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κι όμως: Το κόκκινο υγρό στα κρέατα δεν είναι αίμα

Θα σας πούμε τι είναι

24 Δεκεμβρίου 2017 11:44
Κι όμως: Το κόκκινο υγρό στα κρέατα δεν είναι αίμα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που ομολογουμένως δεν γνωρίζαμε!

Όταν αγοράζετε κρέας, υποθέτετε πως το κόκκινο υγρό που έχει το κρέας είναι το αίμα του. Λοιπόν, μαντέψτε. Δεν είναι αίμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Μπήκαμε στην υπερπολυτελή μεζονέτα του Μιχάλη Ζαμπίδη στην Βούλα! Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό που θα σας εκπλήξουν!

Αυτό το κόκκινο υγρό είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Η λειτουργία του είναι να αποθηκεύει οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα. Και είναι αυτή η πρωτεΐνη που "χρωματίζει" το κόκκινο κρέας και συνεπώς δίνει το ίδιο χρώμα στο υγρό (το οποίο περνάμε λανθασμένα για το αίμα). Το νερό που έχει το κρέας, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το αποτέλεσμα είνα ι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.

Όταν μαγειρεύετε το κρέας, η μυοσφαιρίνη αλλάζει το χρώμα από κόκκινη σε καφέ, και έτσι γνωρίζετε ότι το κρέας μαγειρεύτηκε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share