Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πιο υγιεινή σοκολατένια τάρτα! Τρώτε χωρίς ενοχές!

13 Δεκεμβρίου 2017 20:22
Η πιο υγιεινή σοκολατένια τάρτα! Τρώτε χωρίς ενοχές!

Αυτή η συνταγή τάρτας είναι εύκολη, υγιεινή και γευστική. Μια σοκολατένια τάρτα που η βάση της είναι φτιαγμένη από χουρμάδες

Συστατικά:

Για τη Βάση:

– 165 γραμμάρια χουμάρδες

– 170 γραμμάρια αμύγδαλα

– 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Για την Κρέμα:

– 170 γραμμάρια κάσιους

– 2 ώριμες μπανάνες

– 1 αβοκάντο

– 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

– 3 κουταλιές της σούπας μέλι

– 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός: Ανακαλούνται κορυφαία αυτοκίνητα στην Ελλάδα! Αν τα έχετε πρέπει να τα... πετάξετε!

Διαδικασία

Μουλιάστε τα αμύγδαλα και τα κάσιους για δύο ώρες σε νερό. Βάλτε όλα τα συστατικά βάσης σε ένα μπλέντερ και ανακατεύεστε τα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψάκι (διάμετρος 21 cm).

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της κρέμας στο μπλέντερ επίσης. Μόλις πολυοποιηθούν και ομογενοποιηθούν, απλώστε την κρέμα πάνω στην βάση που έχετε φτιάξει.

Τοποθετήστε τη τάρτα στην κατάψυξη για δύο ώρες και στη συνέχεια πασπαλίστε με επιπλέον κακάο και φρούτα της επιλογής σας θα σας πρότεινα φρούτα του δάσους,φράουλες,μύρτιλλα,βατόμουρα.

Μόλις είναι έτοιμη φυλάσσεται και διατηρείται στο ψυγείο.

Περισσότερα για την τάρτα

Είναι μια σοκολατένια τάρτα που η βάση της είναι φτιαγμένη από χουρμάδες, οι οποίοι είναι πολύ θρεπτικοί και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου. Είναι οι καρποί του φοινικόδεντρου και η καταγωγή τους είναι η Περσία. Είναι φρούτα με γλυκιά γεύση, διαθέτουν μεγάλη ενεργειακή αξία και τα καταναλώνουμε συνήθως αποξηραμένα.
Τα οφέλη των χουρμάδων είναι εντυπωσιακά, αφού περιλαμβάνουν την ικανότητά τους να μειώνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, να βελτιώνουν την οστική πυκνότητα,και να ενισχύουν το μεταβολισμό.
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά χουρμάδες θα βρουν συχνά ανακούφιση από την κακή πέψη, την υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, την οστεοπόρωση, τα ορμονικά προβλήματα, το χαμηλό μεταβολισμό, τη δυσκοιλιότητα, την επούλωση τραυμάτων, την ανάπτυξη και ανάπτυξη, την όραση υγεία και την κακή θρεπτική πρόσληψη.

Βοηθούν στην πέψη
Ένα από τα καλύτερα πράγματα όσο αναφορά τους χουμάρδες είναι το υψηλό περιεχόμενο διαιτητικών ινών τους. Ένας μεμονωμένος περιέχει περισσότερες από 6 γραμμάρια διαιτητικών ινών, περίπου 20-25% της καθημερινής σας πρόσληψης, ανάλογα με το φύλο σας. Οι φυτικές ίνες είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του πεπτικού σας σωλήνα. Οι ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της δυσκοιλιότητας με την τόνωση της περισταλτικής κίνησης και τη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των αιμορροΐδων, φούσκωμα, κράμπες, και γενική στομαχική αναστάτωση.

Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση
Τα αυξημένα επίπεδα καλίου στους χουμάρδες σημαίνουν ότι μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Το κάλιο είναι αγγειοδιασταλτικό, οπότε είναι σε θέση να ανακουφίσει την ένταση στα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει την καταπόνηση του καρδιαγγειακού συστήματος και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ενισχύουν τον μεταβολισμό
Οι βιταμίνες Β που υπάρχουν στους χουμάρδες, όπως η νιασίνη, το παντοθενικό οξύ και το φολικό οξύ, είναι πολύ σημαντικές για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και για περισσότερες από 300 διαφορετικές μεταβολικές διεργασίες που συνεχίζονται στο σώμα μας κάθε μέρα. Ο χαλκός βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα μέσα στους χουμάρδες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση σιδήρου και συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ρυθμίζει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών
Με τη βελτίωση της πέψης, οι χουμάρδες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η διαδικασία πέψης είναι αποτελεσματική. Τα σημαντικά επίπεδα χαλκού και ασβεστίου μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου και του καλίου, γεγονός που βελτιώνει περαιτέρω την υγεία μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια αγαπημένη ηθοποιός μεξικάνικου σίριαλ έχει πεθάνει εδώ και 17 χρόνια και δεν το γνώριζε κανείς!

Μειώνουν τη χοληστερόλη
Τα υψηλά επίπεδα διαιτητικών ινών είναι πάντα καλές για άτομα με υψηλή χοληστερόλη. Ενώ οι χουρμάδες είναι υψηλοί σε θερμίδες και δεν είναι η καλύτερη πρόταση για κάποιον που είναι παχύσαρκο, οι χουρμάδες μπορούν σίγουρα να βοηθήσει στην πέψη, να ελέγξει τα επίπεδα χοληστερόλης σας και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ενισχύουν την οστική πυκνότητα
Οι χουρμάδες περιέχουν αξιοσημείωτα επίπεδα μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού και ασβεστίου, τα οποία απαιτούνται για τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας στο σώμα. Έτσι, η προσθήκη αυτών ως σνακ σας θα σας βοηθήσει να κάνετε τα οστά σας πιο δυνατά και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας.

Οι Θερμίδες στους χουρμάδες είναι αρκετές για αυτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, τα 100γρ χουρμάδων έχουν 274 θερμίδες προερχόμενες κατά βάση από υδατάνθρακες (60γρ.)

Πηγή:savoirville

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share