Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανσέτες μαριναρισμένες σε μπίρα! Εύκολο και νόστιμο πιάτο!

9 Δεκεμβρίου 2017 13:03
Πανσέτες μαριναρισμένες σε μπίρα! Εύκολο και νόστιμο πιάτο!

Η μαρινάδα με μπίρα δίνει απίστευτη γεύση στις πανσέτες, που συνοδεύονται ιδανικά από αυτή την πικάντικη πατατοσαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Υλικά

1.800γρ. πανσέτες
1 μπουκάλι μπίρα μεγάλο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο, μαδημένα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας κόλιανδρο χοντροτριμμένο
αλάτι
ελαιόλαδο για το άλειμμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου από την Άντα Λεούση!
Για την πατατοσαλάτα

700γρ. πατάτες καθαρισμένες
3 φέτες σαλάμι αέρος, κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
5-6 ραπανάκια, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
6 κλωναράκια ρόκα, πλυμένη και χοντροκομμένη
2 κουτ. γλυκού κάπαρη (προαιρετικά)
Για το dressing

2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
175γρ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Την πήγαν στο δικαστήριο και..." - Δυσάρεστες εξελίξεις για το 19χρονο μοντέλο στο Χονγκ Κονκ

Διαδικασία

Πλένετε τις πανσέτες και τις τοποθετείτε σε μακρόστενο σκεύος έτσι ώστε να χωράνε δύο σειρές.

Ανακατεύετε την μπίρα με τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν, τον κόλιανδρο και το αλάτι και περιχύνετε τις πανσέτες με το μίγμα. Σκορπάτε το δεντρολίβανο από πάνω, σκεπάζετε το δοχείο με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μέχρι την επόμενη μέρα.

Ετοιμάζετε το γκριλ και, όταν κάψει η σχάρα, την αλείφετε με λάδι και ψήνετε τις πανσέτες γυρίζοντας και αλείφοντάς τες κατά διαστήματα με τη μαρινάδα μέχρι να ψηθούν.

Σερβίρετε τις πανσέτες με την πικάντικη πατατοσαλάτα που ετοιμάζετε ως εξής: βράζετε τις πατάτες για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Ψήνετε το σαλάμι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλει το λίπος του και να «στεγνώσει». Πρέπει να είναι λίγο τραγανό. Το βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λίπος του. Ανακατεύετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ραπανάκια, τη ρόκα και την κάπαρη σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις πατάτες.

Χτυπάτε καλά τα υλικά για το dressing και περιχύνετε την πατατοσαλάτα με αυτό. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μη σπάσουν οι πατάτες. Σκορπίζετε από πάνω το σαλάμι. Σερβίρεται ζεστή ή μπορείτε να την ετοιμάσετε αποβραδίς και να τη σερβίρετε κρύα.

Πηγή:olive magazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share