Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα πιπεριάς ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

23 Νοεμβρίου 2017 18:55
Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα πιπεριάς ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Η διάσημη καταλανική σάλτσα romesco με πιπεριές, αμύγδαλα και ψωμί είναι ιδανική συνοδός για το ψητό κρέας όπως τα κόντρα φιλέτα μοσχαριού.

Υλικά

4 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια, 250γρ. το καθένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Τι συνέβη με την οικογένειά της;
Για τη σάλτσα

2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες στα τέσσερα, χωρίς τα σπόρια
1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
2 πιπεριές πράσινες μεγάλες, κομμένη στα δύο, χωρίς τα σπόρια
1 σκελίδα σκόρδο
½ κρεμμύδι κόκκινο κομμένο στα τέσσερα
1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη στα τέσσερα
ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
2 κουτ. σούπας ψίχα από άσπρο ψωμί
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί


αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, ανακινείτε το ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.

Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και το ψωμί. Προσθέτετε το ξίδι και 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάτε ξανά και αλατοπιπερώνετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο Πανελλήνιο: Θρίλερ με νεκρή ολόκληρη οικογένεια!

Αλείφετε τα φιλέτα με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές όπως τα προτιμάτε, ελαφρά ή μέτρια ψημένα. Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και τα σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.

Πηγή:olive magazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share