Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κρέμα με καφέ και σοκολάτα!

23 Νοεμβρίου 2017 16:05
Κρέμα με καφέ και σοκολάτα!

Ένα πλούσιο επιδόρπιο που σερβίρεται κατ’επιλογήν σε γυάλινα ποτήρια του φρέντο ή πορσελάνινα του cappuccino… Η σαντιγί από πάνω και το κακάο σε σκόνη είναι οι βελούδινες τελευταίες πινελιές που θα τελειοποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Αυτό είναι το 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα που συνελήφθη με κοκαΐνη – Το βίντεο από την σύλληψη!

Υλικά

Για την κρέμα

2 ποτήρια γάλα
400ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
1 κουτ. γλυκού εσάν βανίλιας ή 1 καψουλάκι βανιλίνη
8 κρόκους αβγών
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ (Tia Maria ή Kahlua) ή ρούμι
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα

100ml κρέμα γάλακτος
λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος, το στιγμιαίο καφέ και την εσάν βανίλιας και το βάζετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει. Προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων το ζεστό μίγμα του γάλακτος και το λικέρ ή το ρούμι. Ανακατεύετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Με είχαν δεμένη στο κρεβάτι και…» Ραγίζει καρδιές η κατάθεση ψυχής της Μίνας Αρναούτη για τις δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο! Όσα δεν γνώριζε κανείς ως τώρα… (video)

Στερεώνετε το μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα μέσα στην οποία σιγοβράζει νερό (μπεν μαρί). Συνεχίζετε το χτύπημα με αβγοδάρτη για 10-12 λεπτά περίπου και πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσοχή δεν πρέπει να πάρει βράση γιατί θα κόψει. Για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα κόψει, κάθε τόσο -και όσο την ανακατεύετε- απομακρύνετε το μεταλλικό σκεύος από τη φωτιά και την ελέγχετε. Καταλαβαίνετε ότι η κρέμα είναι έτοιμη όταν γίνει απαλή, λαμπερή και πέφτει αργά από τον αβγοδάρτη. Αν έχετε θερμόμετρο κουζίνας, η θερμοκρασία της κρέμας δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 80°C.

Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα στη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Μεταφέρετε το μπολ με την έτοιμη πια κρέμα μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Ανακατεύετε μέχρι να κρυώσει εντελώς η κρέμα και ύστερα τη μοιράζετε σε γυάλινα ποτήρια. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Η μεγάλη αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος!

Πριν το σερβίρισμα χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Σερβίρετε τις κρέμες με μια ροζέτα από σαντιγί στην κορυφή πασπαλισμένη με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share