Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι

22 Νοεμβρίου 2017 13:05
Τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι

Λαχταριστά γλυκά τυροπιτάκια με τυρί κρέμα, καρύδι και μαρμελάδα φράουλα, σιροπιασμένα με ζεστό μέλι για να συνοδέψετε το τσάι και τον καφέ σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Σε δύο στρατόπεδα οι Νομάδες της Φωτιάς! Δείτε πλάνα από το σημερινό επεισόδιο;

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 φλιτζάνι μέλι για να περιχύσετε τις φλογέρες
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μέσα σε ένα μπολ αδειάζετε το τυρί κρέμα, προσθέτετε την ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και τη μαρμελάδα φράουλα ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Απλώνετε ένα πρώτο φύλλο κρούστας πάνω σε λεία επιφάνεια. Το κόβετε κατά μήκος στη μέση. Στην αρχή κάθε κομματιού βάζετε από μια γενναία κουταλιά με μίγμα τυριού. Αναδιπλώνετε τις άκρες κάθε κομματιού κατά μήκος φέρνοντάς τες πάνω από τη γέμιση και τα τυλίγετε σε φλογέρες, τις οποίες ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν την σκότωσ γι' αυτό! Το έκανα γιατί..." - Σοκάρει ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη μέσα από την φυλακή!

Αλείφετε τις φλογέρες με μπόλικο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τις ξεφουρνίζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη.

Ζεσταίνετε το μέλι προσθέτοντας και δύο κουταλιές σούπας νερό και περιχύνετε με αυτό τις φλογέρες. Πασπαλίζετε με την τριμμένη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share