Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πράσινη σαλάτα με γραβιέρα και ντοματίνια ψημένα!

20 Νοεμβρίου 2017 18:26
Πράσινη σαλάτα με γραβιέρα και ντοματίνια ψημένα!

Μια πράσινη σαλάτα είναι πάντα καλοδεχούμενη σε κάθε τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή προσθέτετε διαφορετικές πρασινάδες, αλλά και ψημένα ντοματίνια και τριμμένη γραβιέρα Νάξου που κάνουν τη γευστική διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η θεία του 38χρονου οδηγού νταλίκας: "Έφεραν το πτώμα του μέσα σε..."

Υλικά

1 ματσάκι ρόκα
2 ρίζες αντίδια
1 λόλα κόκκινη
4-5 φύλλα μαρουλιού
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
150γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
20 ντοματίνια τσέρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για το dressing

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

Διαδικασία

Πλένετε καλά τα σαλατικά σας, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα μαζί με τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για τον Μάρκο Σεφερλή!

Ετοιμάζετε τα ντοματάκια τσέρι: Τα βουτάτε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα αφήνετε για 1 λεπτό. Τα βγάζετε και τα ξεφλουδίζετε με ευκολία. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα καθαρισμένα ντοματάκια. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα σιγομαγειρεύετε για 5 λεπτά. Τα διατηρείτε ζεστά.

Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε την πράσινη σαλάτα με το dressing που ετοιμάσατε, ρίχνετε από πάνω τα μαγειρεμένα ντοματάκια, πασπαλίζετε με τη χοντροτριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share