Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Στραπατσάδα με παστουρμά. Ένα πεντανόστιμο πιάτο!

20 Νοεμβρίου 2017 15:22
Στραπατσάδα με παστουρμά. Ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Η έντονη προσωπικότητα του παστουρμά έρχεται και δένει με τη νόστιμη στραπατσάδα και κάνουν ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Υλικά

8 αβγά
100γρ. λεπτές φέτες παστουρμά, σε μέτρια κομμάτια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
150γρ. κεφαλοτύρι, σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην ελληνική showbiz: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός!

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Ρίχνετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε με το σύρμα. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι με τη σάλτσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις της νέας εβδομάδας από την Άντα Λεούση!

Προσθέτετε τον παστουρμά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ψηθούν και να πήξουν τα αβγά. Τέλος, ρίχνετε το κεφαλοτύρι, ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips
Αντί για παστουρμά μπορείτε να φτιάξετε τη στραπατσάδα με άλλο πικάντικο αλλαντικό της επιλογής σας, όπως σουτζούκι, σύγκλινο, σαλάμι Λευκάδος κ.ά.

Πηγή: olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share