Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης! Κάτι διαφορετικό και light !

9 Νοεμβρίου 2017 16:42
Μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης! Κάτι διαφορετικό και light !

Υλικά

225γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
140γρ. ζάχαρη
100γρ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
45γρ. ινδική καρύδα
200γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε κυβάκια
1 κρόκο αβγού
μερικά ολόκληρα φιστίκια χωρίς κέλυφος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Η αποκάλυψη της Νατάσας Καλογρίδη για το σeξ στο ριάλιτι! Για πρώτη φορά τους έδωσε στεγνά! (video)

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το τριμμένο φιστίκι, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη! Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ η τσάντα της; Η μεγάλη αποκάλυψη της μάνας!

Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Μπήγετε στο κέντρο του κάθε κομματιού από ένα φιστίκι Αιγίνης και ψήνετε τα μπισκοτάκια στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος και τα τακτοποιήσετε σε σκεύος σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share