Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

To πιο γρήγορο και εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με μήλα και ζάχαρη!

26 Σεπτεμβρίου 2017 21:45
To πιο γρήγορο και εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με μήλα και ζάχαρη!

Πως μπορείς να μετατρέψεις ένα μήλο σε ένα από τα πιο φανταστικά γλυκά που έχεις φάει στο σπίτι.

Εκτός από ένα φρούτο που τρώγεται στο πρωινό ή ως απογευματινό σνακ, μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για ένα πανεύκολο γλυκό, ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που ποθείς, λαχταράς, νιώθεις ότι για να συνεχίσεις να υπάρχεις χρειάζεσαι γλυκό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία σε ακαδημίες ονμεγάλου συλλόγου: Πέθανε 5χρονο αγγελούδι μέσα στο γήπεδο!

Ανοίγεις το ντουλάπι, αλλά έχει μόνο σκέτη ζάχαρη και αμέσως παίρνεις την έκφραση που έχει κάποιος που μόλις του έδωσαν ξεθυμασμένη κόκα-κόλα. Αυτό όμως μέχρι σήμερα, που δεν ήξερες ότι αν στη φρουτιέρα έχεις μήλα, τότε έχεις και γλυκό.

Ο λόγος που, όχι απλώς το προτείνω ανεπιφύλαχτα, αλλά υπογράφω για την αποτελεσματικότητα του στην ανακούφιση ακαταμάχητων λιγούρων, είναι γιατί το συνέθεσα στις πιο σκοτεινές μου στιγμές. Κάτι απογεύματα, σε περιόδους δίαιτας, που μπορούσα να φάω ένα φρούτο για γλυκό ενώ θα ήμουν χαρούμενη με ένα ταψί μπράουνις. Ε με αυτό τις νίκησα αυτές τιςλιγούρες της συμφοράς.

Οπότε καταλαβαίνεις, πόσο δυνατό και σωστό είναι ταυτόχρονα. Επίσης,φτιάχνεται μέσα σε 10 λεπτά.



Δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή. Θα χρειαστείτε ένα μήλο (με τη φλούδα του, βγαίνει ακόμα πιο νόστιμο, οπότε απλώς πλύντε το καλά), το οποίο θα κόψετε σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι θα ρίξετε μισό κ.γ. βούτυρο και θα προσθέσετε τα κομμάτια μήλου. Ρίχνετε 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή 1 κ.σ. μέλι., ένα στικ κανέλας ή λίγη κανέλλα σε σκόνη και μερικά «καρφάκια» γαρίφαλλο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε για 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια απίθανη γλύκα που μοιάζει σαν να τρώτε μαρμελάδα μήλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου από τον Χρήστο Άρχο!

Αυτό που θα προκύψει μπορείτε να το βάλετε πάνω σε γιαούρτι ή σε μια φέτα ψωμί, να πασπαλίσετε από πάνω θρυμματισμένο καρύδι ή τριμμένο μπισκότο.

Οτι θα μοσχομυρίσει και το σπίτι, καθώς το φτιάχνετε, σάς το είπα;

πηγή: bovary.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share