Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα γλυκό σκέτη «κόλαση»! - Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα!

22 Σεπτεμβρίου 2017 17:20
Ένα γλυκό σκέτη «κόλαση»! - Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα!

Συνταγή για να φτιάξετε μια υπέροχη σοκολατίνα με γέμιση από μπισκότα και φράουλες.

Για τη σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα θα χρειαστείτε

250 γρ. ‏μπισκότα cookies με σοκολάτα θρυμματισμένα στο μούλτι
100 γρ. και 1 κ.σ. επιπλέον ‏βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ‏μαρμελάδα φράουλα
500 ml ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ‏κουβερτούρα
2 κ.σ. ‏κονιάκ
250 γρ. ‏φράουλες φρέσκιες, κομμένες στη μέση (πλυμένες και σκουπισμένες)

Εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φωτογραφία ενός μικρού μαθητή έξω από το σχολείο που έχει λυγίσει το διαδίκτυο! Θα πάθεις σοκ μόλις την δεις ολόκληρη!

Σε μπολ αναμειγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε το μείγμα σε φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζετε με το κουτάλι την επιφάνεια να ισιώσει.

Απλώνετε τη μαρμελάδα και την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε τη βάση της τούρτας στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Ετοιμάζετε την γκανάς σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι έρθει σε σημείο βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μεγάλο μπολ και περιχύνετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα δίχως τέλος: Δεν φαντάζεστε τι κάνει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου μετά το χυδαίο σχόλιό του για την μικρή Νεφέλη!

Ανακατεύετε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και 1 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύετε απαλά με τη μαρίζ μέχρι να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια, το αδειάζετε πάνω στη βάση της σοκολατίνας. Τοποθετείτε τις φράουλες πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζετε με σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά). Βάζετε τη σοκολατίνα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Λίγο πριν τη σερβίρετε, αφήνετε τη σοκολατίνα για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρείτε την αποσπώμενη βάση και κόβετε σε κομμάτια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share