Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ με Nutella και φουντούκια!

Σκέτος πειρασμός!

21 Σεπτεμβρίου 2017 16:18
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ με Nutella και φουντούκια!

Ένα εξαιρετικά αφράτο και εύκολο σπιτικό κέικ γεμιστό με Nutella και φουντούκια. Η λιωμένη Nutella »τρέχει» στο στόμα σας με κάθε μπουκιά, ενώ τα φουντούκια έρχονται να «απογειώσουν» τη γεύση αυτού του κέικ.

Για το αφράτο κέικ με Nutella και φουντούκια θα χρειαστείτε:

225 γρ. + επιπλέον για άλειμμα ταψιού ‏βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ‏ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
4 ‏αυγά
2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
260 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 γεμάτο κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
250 γρ. ‏Nutella ή μερέντα
50 γρ. ‏ολόκληρα φουντούκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×12 εκ. περίπου, τη βουτυρώνετε ελαφρώς και τη στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος ένα στη βάση και ένα στα τοιχώματα περιμετρικά. Αν έχετε φόρμα σιλικόνης παραλείπετε το χαρτί ψησίματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζένη Μπαλατσινού - Βασίλης Κικίλας: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στην Αθήνα! Οι φωτογραφίες που τους πρόδωσαν!

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας με το μίξερ μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλια και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί.

Αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο μπολ προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Όταν θα έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, σταματάτε αμέσως το ανακάτεμα. Μην το “δουλεύετε” το μείγμα ανακατεύοντας πολύ ώρα γιατί θα σφίξει κατά το ψήσιμο.

Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος στη βάση της φόρμας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ζεσταίνετε τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα περίπου και περιχύνετε τη μισή ποσότητα (125 γρ.) πάνω από το ⅓ μείγμα κέικ στη φόρμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Το αστρολογικό δελτίο για την εβδομάδα 25 Σεπτεμβρίου ως και 01 Οκτωβρίου! (video)

Πάνω από το στρώμα Nutella απλώνετε ομοιόμορφα άλλο ⅓ του μείγματος κέικ, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση με την υπόλοιπη (125 γρ.) Nutella και τέλος από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο ⅓ του μείγματος κέικ. Ισιώνετε την επιφάνεια του κέικ πασπαλίζετε στην επιφάνειά του τα ολόκληρα φουντούκια και τα πιέζετε με τα δάχτυλά σας ελαφρώς μέσα στο μείγμα του κέικ.

Ψήνετε το κέικ σας για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ και αρχίσει να ξεκολλάει από τις πλευρές της φόρμας.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το τοποθετείτε πάνω σε σχάρα να κρυώσει πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share