Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπαγγέτι με αβοκάντο και λεμόνι

20 Σεπτεμβρίου 2017 19:30
Σπαγγέτι με αβοκάντο και λεμόνι

Το αβοκάντο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ένας εύκολος τρόπος για να το αγαπήσουν -και -τα παιδιά είναι να φτιάξετε μια σάλτσα με αυτό.

Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα μια κρεμώδη, γευστική σάλτσα αβοκάντο και συνοδεύστε τη με ζυμαρικά. Θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά

ένα κουτί ζυμαρικά πέννες ( ή της αρεσκείας σας)

2 αβοκάντο

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό ενός λεμονιού

χυμό ενός λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

ντοματίνια κομμέα στη μέση ( περίπου 5-8)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε καλά το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το μισό βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια ρίχνετε τη σάλτσα. Προσθέτετε τον υπόλοιπο φρέσκο βασιλικό και τα ντοματίνια, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε με λίγο ξύσμα από λεμόνι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share