Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νοστιμότατη και πολύ ελαφριά σαλάτα του σεφ!

17 Αυγούστου 2017 23:07
Νοστιμότατη και πολύ ελαφριά σαλάτα του σεφ!

Το μυστικό της σαλάτας του σεφ κρύβεται στο σωστό dressing.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελευταία εξέλιξη: Νεκροί δυο δράστες από πυρά αστυνομικών στην Βαρκελώνη!

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει το απόλυτο κόλπο για να κάνεις την πιο νόστιμη σαλάτα στον πλανήτη ακόμα πιο νόστιμη και κυρίως πολύ πιο ελαφριά.

Υλικά

Για το dressing
80 γρ. μαγιονέζα

80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ κέτσαπ

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

αλάτι

πιπέρι

Για τη σαλάτα
½ iceberg

4-5 φύλλα μαρουλιού

½ λόλα κόκκινη

1 μικρό αγγούρι

10 τοματίνια

2-3 φέτες μπέικον

2-3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

2-3 φέτες γραβιέρα

2-3 φέτες cheddar

2 αυγά μέτρια βρασμένα

Για το σερβίρισμα

κρουτόν

1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το dressing
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 4-5 μέρες.

Για τη σαλάτα
Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.

Επίσης βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το iceberg.

Κόβουμε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος.

Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά μισοφέγγαρα, τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.

Κόβουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα και το cheddar σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.

Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το κορμί ανήκει σε πασίγνωστη ηθοποιό: Είναι 52 χρονών και μας κάνει να κλαίμε...

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας.

Σερβίρουμε με τα κρουτόν και το θυμάρι.

πηγή: womantoc.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share