Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς να διαλέξεις το σωστό καρπούζι; Τα 5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις!

14 Αυγούστου 2017 10:15
Πώς να διαλέξεις το σωστό καρπούζι; Τα 5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις!

Πώς θα διαλέξετε, το καλύτερο καρπούζι και μάλιστα με τη βούλα;

Η λύση είναι απλή κι αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να διαλέξετε ένα ώριμο καρπούζι γεμάτο άρωμα και γεύση.

1.Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το καρπούζι που θα διαλέξετε, θα πρέπει να είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του. Οπότε αποφάσισε τι μέγεθος αναζητάς και θα βρεις το ιδανικό.

2. Το καλό καρπούζι πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Διάλεξε κάποιο καρπούζι που το χρώμα του είναι από λίγο σκούρο έως ανοιχτό πράσινο και όχι κίτρινο με λίγο πράσινο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί κάψανε τον Κάλαμο και τώρα τον Βαρνάβα; Βιβλική καταστροφή

3. Για να καταλάβετε αν το καρπούζι είναι ώριμο, θα πρέπει να το γυρίσετε ανάποδα και να ψάξετε πάνω στη φλούδα του να βρείτε το σημείο που αγγίζε το χώμα το οποίο πρέπει να έχει ένα κιτρινωπό χρώμα. Αν το σημείο αυτό είναι άσπρο ή πράσινο, σημαίνει ότι το καρπούζι κόπηκε πριν ακόμα ωριμάσει, άρα μην προτιμήσετε το συγκεκριμένο καρπούζι. Πρέπει να θυμάστε ότι σε αντίθεση με άλλα φρούτα, το καρπούζι δεν ωριμάζει ποτέ αφού κοπεί.

4. Χτύπα το καρπούζι ελαφρά με την παλάμη σου μερικές φορές. Πρέπει να ακούγεται κάτι σαν μια μικρή ηχώ. Αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι φρέσκο και το εξωτερικό του είναι πολύ σκληρό, πράγμα που το κάνει το φρούτο πιο νόστιμο. Ίσως, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις από την αρχή τον ήχο που κάνει το καλό καρπούζι όταν το χτυπάς, οπότε θα χρειαστεί κάποιες φορές να κάνεις και λάθος για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις.

5. Επιλέξτε από πού θα αγοράσετε το καρπούζι σας. Αποφύγετε καρπούζια εκτεθειμένα στον ήλιο και επιλέξτε καρπούζια γερά που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

*Τα περισσότερα καρπούζια που δεν περιέχουν κουκούτσια δεν είναι οργανικά. Γι’ αυτό σκέψου πριν αγοράσεις ένα τέτοιο καρπούζι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share