Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νόστιμο ελιόψωμο εύκολα & γρήγορα!

24 Ιουλίου 2017 21:55
Νόστιμο ελιόψωμο εύκολα & γρήγορα!

Κορίτσια μου, σήμερα το μενού έχει μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει παιδικό- ή και μη- πάρτυ, κολατσιό για το σχολείο και τη δουλειά και είναι ιδανική επιλογή για τη νηστεία. Σήμερα θα σου δείξω πως να φτιάχνεις ένα νόστιμο ελιόψωμο εύκολα και γρήγορα.

Νόστιμο και μοσχομυρωδάτο, που κανείς δε θα του αντισταθεί. Με το που βγει από το φούρνο θα ορμήξουν όλοι να το δοκιμάσουν. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το συγκλονιστικό μήνυμα των Linkin Park: Τσέστερ... «είχες αγγίξει περισσότερες ζωές απ' ότι είχες συνειδητοποιήσει»

Νόστιμο ελιόψωμο εύκολα & γρήγορα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500γρ. αλεύρι (για όλε τις χρήσεις)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλ. ελιές της αρεσκείας σου
  • αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό και το μισό ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Αν το κάνεις με μίξερ, βάλτο σε χαμηλή σκάλα να ανακατεύεται. Αφού ζυμωθεί καλά άφησε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά.

Μετά τα 10 λεπτά πρόσθεσε στη ζύμη το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές. Μπορείς να επιλέξεις παραπάνω από ένα είδος ελιάς αν θέλεις. Προσωπικά προτιμώ τις ελιές Καλαμών γιατί μου φαίνονται πιο γευστικές. Ζύμωσε καλά και μετά άπλωσε την ζύμη σε ένα ταψί. Άφησε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρλαμπρη! Το πρώτο δελτίο της Κοσιώνη μετά τον γάμο (video)

Τέλος, πρόσθεσε λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω και μετά τα 30 λεπτά βάλε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά. Έτοιμο το ελιόψωμο για σερβίρισμα. Εμένα να το απολαμβάνω έτσι ζεστό από τον φούρνο που έχει και όλες τις μυρωδιές!

Bonus Tips

Αν δεν πρόκειται για περίοδο νηστείας και θέλεις να το κάνεις για παιδικό πάρτυ, μπορείς να προσθέσεις μέσα φέτα. Πέρα από αυτό ταιριάζει να βάλεις και λίγο βασιλικό ή κρεμμυδάκι ξερό. Επίσης μπορείς για πιο υγιεινό να βάλεις 250γρ. αλεύρι ολικής και 250γρ. αλεύρι κανονικό. Και τέλος, για να είναι πιο ευπαρουσίαστο το ελιόψωμο σου- αν έχεις κάποιο τραπέζι, ας πούμε- μπορείς να το βάλεις σε φόρμα που κάνεις το κέικ!

Πηγή: ediva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share