Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πορτοκαλόπιτα της Ρόζας: Η συνταγή που θα λατρέψετε με την πρώτη... ματιά!

22 Ιουλίου 2017 10:38
Η πορτοκαλόπιτα της Ρόζας: Η συνταγή που θα λατρέψετε με την πρώτη... ματιά!

Η κυρία Ρόζα ειναι μόνιμος κάτοικος Σικίνου.

Μένει στο Χωριό, μαγειρεύει υπέροχα. Δοκιμάσαμε την πορτοκαλόπιτα της (ή πατσαβουρόπιτα όπως τη λεει) και ήταν η καλύτερη που έχουμε φάει ποτέ! Την παρακαλέσαμε να μας δώσει τη συνταγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 διάσημοι Έλληνες και ξένοι που έχουν σκοτώσει άνθρωπο! (photos)

Υλικά

10 φύλλα κρούστας
1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξισμα στο σιρόπι και μισό στο μίγμα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - ντοκουμέντο: 13 λεπτά πριν συντριβή το αεροπλάνο της Helios στο Γραμματικό το 2005! Τι συνέβη;

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ενα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα.
2. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
3. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
4. Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share