Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χωριάτικη σαλάτα σε φωλιά: Η πιο δροσερή σαλάτα αλλιώς!

19 Ιουλίου 2017 21:19
Χωριάτικη σαλάτα σε φωλιά: Η πιο δροσερή σαλάτα αλλιώς!

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει καλό είναι να προτιμάς πάντα ελαφριά και δροσερά γεύματα. Η καλύτερη πρόταση είναι η καλοκαιρινή χωριάτικη με μια παραλλαγή.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 – ½ κιλό ώριμες ντομάτες
¼ κιλού χωριάτικο -ή αν υπάρχει ζυμωτό- ψωμί σε φέτες
4 αντσούγιες φιλεταρισμένες και καλά πλυμένες
1 αγγούρι
1/3 φλιτζάνι κάπαρη καλά πλυμένη και στραγγισμένη
1/3 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ φλιτζάνι κρασόξυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρ
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Ο άντρας ο σωστός: Βγήκε για μπύρες και κατέληξε στην...Ibiza!

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια (κρατάμε το ζουμί). Καθαρίζουμε το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις ντομάτες και τα υγρά τους σε ένα μεγάλο μπολ.

Στο grill ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού ώστε να γίνουν τραγανές και αφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε μπουκιές. Προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί στις ντομάτες. Προσθέτουμε πάνω από τα υλικά μας, τις αντσούγιες, την κάπαρη και το αγγούρι. Στο μπολ με το ξύδι και το σκόρδο προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε ώστε να δέσει η vinaigrette. Ρίχνουμε την vinaigrette πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί με όλα τα υλικά. Τέλος πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού. Σερβίρουμε αμέσως για να μην μαλακώσει πολύ το ψωμί.

πηγή: youweekly.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share