Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτη καριόκα ταψιού που θα σας ξετρελάνει!

18 Ιουλίου 2017 09:48
Μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτη καριόκα ταψιού που θα σας ξετρελάνει!

Πώς θα σου φαινόταν αν το αγαπημένο σου γλυκό, η γνωστή σε όλους καριόκα, μεγάλωνε τόσο πολύ ώστε θα χώραγε λαχταριστή και ενιαία σε ένα μεγάλο ταψί;

Δες παρακάτω την τέλεια συνταγή που μεγενθύνει το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων και το κάνει πιο αφράτο και χορταστικό.

Για τις καριόκες θα χρειαστείτε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Η φωτογραφία του Ματέο και την μικρή Μαρίνα και οι ευχές για την γιορτή της που μας "λύγισαν"!

300 γρ ‏καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. ‏βούτυρο
1 (400gr.) ‏ζαχαρούχο γάλα
5 κ.σ. ‏κακάο
4 ‏βανίλιες
3 πακετα ‏μπισκότα πτιμπερ
3 κ.σ. ‏λικέρ της προτιμήσεως μας
Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε:

500 γρ ‏κουβερτούρα
1 1/2 κ.σ. ‏βούτυρο

Εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η χρονιά που το καλοκαίρι δεν ήρθε ποτέ: To παράδοξο φαινόμενο που έπληξε την Ευρώπη!

Κάνετε σκόνη τα μπισκοτα στο μουλτι. Χονδροκόβετε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνετε και αυτά σε ένα μπολ. Προσθέτετε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
Μόλις ανακατευθούν προσθέτετε το λικέρ, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και ζυμώνετε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους,

Απλώνετε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνετε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη σκεπάζετε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες.Μόλις παγώσει, λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζετε σ’ ένα μπολ.Ανακατεύετε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.

Βγάζετε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι την ρίχνετε από πάνω. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάτε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share