Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπουκίτσες σοκολάτας με γέμιση ινδοκάρυδο: Ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες

16 Ιουλίου 2017 17:48
Μπουκίτσες σοκολάτας με γέμιση ινδοκάρυδο: Ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες

Θέλετε να ξεκινήσει η εβδομάδα σας γλυκά και... εξωτικά;

Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτά τα εύκολα σοκολατάκια με γέμιση ινδικής καρύδας.

Νόστιμα, γρήγορα και σίγουρα όχι συνηθισμένα.

Είτε τα ψήσετε είτε τα παγώσετε, μια εμπειρία γεύσης σας περιμένει και θα την έχετε φτιάξει εσείς!

Υλικά

3 σοκολάτες κουβετούρα των 125 γραμ
3 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο
250 γρ.καρύδα
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1και 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και επιχειρηματίας ο Σάκης Ρουβάς: Αγοράζει το 40% γνωστής βιομηχανίας

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη την άχνη. τις βανίλιες και την καρύδα .[ολα μαζί ]
Με το χέρι πλάθουμε η στρογγυλά η μακρόστενα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στρωμένο και τα ψήνουμε ελαφρώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά προσοχή μην αρπάξουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε σε κατσαρολίτσα σε Μπεν Μαρί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες με το καλαμποκέλαιο.
Παίρνουμε τα μπαλάκια καρύδας και με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα.
Τα τοποθετούμε πάλι επάνω σε λαδόχαρτο να κρυώσουν εντελώς στο ψυγείο.
Είναι πολύ όμορφα σε γεύση !!!

***Μπορούμε να αποφύγουμε το ψήσιμο και να τα αφήσουμε μόνο να παγώσουν καλά και να τα βουτήξουμε στην λιωμένη σοκολάτα .Με το ψήσιμο γίνονται λίγο πιο τραγανά.

πηγή: newsone.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share