Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα στο τηγάνι: Εύκολη και νόστιμη!

24 Ιουνίου 2017 17:01
Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα στο τηγάνι: Εύκολη και νόστιμη!

Η σημερινή μας πρόταση είναι για πίτσα στο τηγάνι. Μην σας ξεγελά όμως ο τίτλος. Ψήνεται κανονικά στο φούρνο όπως μια κλασική πίτσα. Είναι όμως πιο μικρή και αρκετά τραγανή. Δοκιμάστε την. Θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη
• 2 1/2 φλ. αλεύρι
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
• 1/2 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
• 1 φλυτζάνι συν 3 κουταλιές νερό

Υλικά
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο

• 1 1/2 φλ. σάλτσα πίτσας ( έτοιμη ή σπιτική)
• 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
• πεπερόνι
Προαιρετικά: φρέσκα φύλλα βασιλικού πριν ή μετά το ψήσιμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Βόμβα στην showbiz με την πασίγνωστη τζαμπατζού παρουσιάστρια! Τα απίστευτα σκηνικά στην Μύκονο που περιέγραψαν στα «Αποκαλυπτικά»!


Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, την μαγιά σε σκόνη, ανακατεύετε, ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε ξανά. Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να φουσκώσει για τουλάχιστον 8 ώρες.
2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και την πλάθουμε σε δύο μπάλες. Βάζουμε στα χέρια μιας λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τη μία μπάλα στο τηγάνι. Στη συνέχεια απλώνετε τη σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα και το πεπερόνι.
3. Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 12 – 20 λεπτά στους 180 -200 C ( εξαρτάται από τον φούρνο). Με μία σπάτουλα βγάζετε την πίτσα σε μια ξύλινη επιφάνεια και την αφήνετε μερικά λεπτά μέχρι να την κόψετε.
4. Σερβίρετε με τα φύλλα βασιλικού ( διαφορετικά μπορείτε να τα βάλετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά).

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share