Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σολομό και... βότκα!

23 Ιουνίου 2017 12:27
Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σολομό και... βότκα!

Διαβάστε την συνταγή στο Athensmagazine.gr!

Υλικά

500γρ. σπαγγέτι

250γρ. φρέσκο σολωμό χωρίς δέρμα και κόκκαλα

2κ.σ. ελαιόλαδο

50ml. βότκα

250ml. κρέμα γάλακτος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

100γρ. τυρί κρέμα

Ξύσμα από 2 λάιμ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τρομερή αποκάλυψη του Μπο για το παιχνίδι: Που έδωσε τα παπούτσια του ο Αγγελόπουλος! (video)

Εκτέλεση

1Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 200ml. από το νερό του βρασίματος.

2Κόβουμε το σολωμό σε πλάγιες λεπτές φέτες πάχους 2εκ.

3Καίμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σολωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.

4Ρίχνουμε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο και τα μακαρόνια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

5Αποσύρρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λαίμ. Ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα.

ΠΗΓΗ https://www.giorgostsoulis.com

Δοκιμάστε επίσης:

Σπαγγέτι µε πέστο από βασιλικό

Σπαγγέτι με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Πηγή: www.boro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share