Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο τηγανητό μπακαλιάρο!

24 Μαρτίου 2017 14:51
Έτσι θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο τηγανητό μπακαλιάρο!

Μάθε τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου και κλέψε τις εντυπώσεις!

Πώς θα ξαρμυρίσεις τον παστό Μπακαλιάρο; Ποιό είναι το καταλληλότερο κουρκούτι; Πώς θα διασφαλίσεις πως η κρούστα θα γίνει τραγανή αλλά η σάρκα του ψαριού θα παραμείνει τρυφερή; Πώς θα δώσεις έξτρα γεύση με πικάντικες πινελιές; Μάθε τις απαντήσεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H ληστεία της χρονιάς στα Γλυκά Νερά: Ληστές σε φούρνο εκτός από το ταμείο σηκώνουν κι ένα ταψί μπακλαβά (video)


Τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου

Τα σωστά βήματα

* Εν αρχή ην το ξερμύρισμα!

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει καλό ξερμύρισμα, αλλιώς το φαγητό θα είναι «λύσσα» στο αλάτι. Για να τονξαρμυρίσεις σωστά, κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και βάλε τον σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Φρόντισε να αλλάξεις το νερό, δύο ή τρεις φορές ακόμη για να είσαι σίγουρη ότι θα απομακρυνθεί το περισσότερο αλάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαμπερή μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα: Σημαιοφόρος κοριτσάκι από το Αφγανιστάν έκλεψε την παράσταση! (video)

* Φτιάξε το κατάλληλο κουρκούτι

Αν το κουρκούτι που φτιάχνεις συνήθως βγαίνει στεγνό και δε φουσκώνει, δοκίμασε να βάλεις μέσα μπύρα. Επίσης, αν θέλεις έξτρα αφράτο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε κορν φλάουρ αντί για αλέυρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Έκτακτη είδηση! Παίκτρια από τους «Διάσημους» είναι έγκυος και εγκαταλείπει το παιχνίδι – Τι λέει ο ΣΚΑΙ;

* Δώσε γεύση με μπαχαρικά

Αν σ΄αρέσει το πικάντικο αποτέλεσμα, δοκίμασε να βάλεις μέσα στο κουρκούτι σου μπαχαρικά όπως η πάπρικα, το κάρυ ή το κύμινο, που θα δώσουν άρωμα και γεύση στο ψάρι.

* Προσοχή στο λάδι! Πρέπει να καίει

Για να γίνει τραγανό το κουρκούτι και να μείνει τρυφερή η σάρκα του ψαριού, πρέπει, αφενός να τηγανιστεί μέσα σε πολύ καυτό λάδ ι- κι όχι απλά ζεστό – κι αφετέρου να μη σκεπάσεις το τηγάνι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share