Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παγωμένος κορμός: Σεμιφρέντο βανίλια ανάμεικτο με πραλίνα!

24 Μαρτίου 2017 08:48
Παγωμένος κορμός: Σεμιφρέντο βανίλια ανάμεικτο με πραλίνα!

Aυτό το σεμιφρέντο είναι το πιο υπέροχο παγωμένο γλυκό σαν παγωτό. Σεμιφρέντο στα ιταλικά σημαίνει σχεδόν παγωμένο!

Υλικά

2 κρόκοι αυγών
8 κ.σ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα, χτυπημένη μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστη
20 γρ. φουντούκια
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη! Αυτός είναι ο λόγος που οι «Διάσημοι» γύρισαν την πλάτη στον Αγγελόπουλο! Τον έπιασαν να…

Εκτέλεση

Σε μπολ στερεωμένο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, για περίπου 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το κρύο μείγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώνουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Δημιουργούμε τις στρώσεις του σεμιφρέντο. Ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από το μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του Βακάκη;

Συνεχίζουμε με πραλίνα και φουντούκια. Ισιώνουμε κάθε στρώση με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Δημιουργούμε όσες στρώσεις επιθυμούμε, αφήνοντας το μείγμα αυγών-κρέμας γάλακτος για την τελευταία στρώση. Αποθηκεύουμε τη φόρμα στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά το σεμιφρέντο για για 6-8 ώρες.

Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό τραβώντας τη λαδόκολλα και αναποδoγυρίζοντας το σεμιφρέντο σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας σερβίρουμε. Το σεμιφρέντο διατηρείται στην κατάψυξη, μέσα στη φόρμα για κέικ τυλιγμένο με μεμβράνη.


 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share