Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!

2 Φεβρουαρίου 2017
Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!

Επειδή όλοι λατρεύουμε τις πατάτες θα σας αποκαλύψουμε μικρά μυστικά για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες!

Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).

Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.

Δείτε επίσης: Σπάνιες φωτογραφίες της Φαίης Σκορδά από τότε που δούλευε στο Tv100 στη Θεσσαλονίκη! Κάποιες θέλουν σκίσιμο...

Αποτέλεσμα εικόνας για πατάτες φούρνου

Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Athens R5
Top