Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοτόπουλο με φασολάκια και πιπεριές γαστράτο!

27 Ιανουαρίου 2017
Κοτόπουλο με φασολάκια και πιπεριές γαστράτο!

Διαβάστε την εξαιρετική συνταγή στο Athensmagazine.gr!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φιλετάκια από μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
  • 2 κονσέρβες ντομάτες κονκασέ
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά

1) Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε το πράσινο κοτσανάκι και τις κόβουμε στα τέσσερα. Καθάρισα και ψιλόκοψα τα ξερά κρεμμύδια.

2) Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.



3) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από λίγο τα κρεμμύδια. Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.

4) Σε πολύ λίγο μόλις ασπρίσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε το κοτόπουλο πλυμένο και το άφήνουμε να ροδίσει απ όλες τις πλευρές. Καλό είναι να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια αλλά και να ροδίσει το κοτόπουλο ώστε να κρατήσει τα υγρά του.

5) Στην συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις δύο κονσέρβες ντομάτας, τις πιπεριές και τα φασολάκια. Ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, ανακατέβουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

6) Στην συνέχεια αδειαζουμε την κατσαρόλα στην γάστρα και βάζουμε και τα φιλέτα του κοτόπουλου. Λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα και το φαγητό έτοιμο για τον φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι της γάστρας για 40 με 45 λεπτά και στην συνέχεια άλλη μισή ώρα με το καπάκι ανοικτό.

Πηγή: sintagespareas.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share