Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ριζότο με mascarpone και ροζ πιπέρι!

24 Ιανουαρίου 2017
Ριζότο με mascarpone και ροζ πιπέρι!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή στο Athensmagazine.gr!

Τι χρειαζόμαστε:
ζωμός λαχανικών, περίπου 1 λίτρο
30 γρ. βούτυρο
250 γρ τυρί Mascarpone (μία συσκευασία)
3 κ.σ. ελαιόλαδο (αγνό παρθένο πάντα)
100 γρ. τυρί Parmigiano Reggiano, τριμμένο
2 κουταλιές ροζ πιπέρι (της σούπας για τους... μυημένους, του γλυκού για τους άλλους)
350 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή carnaroli)
αλάτι όσο θέλετε (προσοχή, έχει και τυρί parmigiano μέσα)
1 κρεμμύδι
2 ποτήρια του κρασιού λευκό και ξηρό κρασί

Δείτε επίσης: Τσιζκέικ (cheesecake) με σάλτσα βύσσινο!



Πώς το κάνουμε:

1) Ξεκίνησα ψιλοκόβοντας
2) και ξανθαίνοντας το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
3) όπου προσέθεσα στη συνέχεια το ρύζι και το τοστάρισα,
4) για να το σβήσω, τελικά, με το ποτήρι το κρασί
5) και κάποιες κουτάλες από τον ζωμό.
6) Συνέχισα να προσθέτω ζωμό, λίγο-λίγο κάθε φορά όσο προχωράει το μαγείρεμα, πάντα σε απαλή φωτιά.
7) Στη μέση του μαγειρέματος, ω ναι, εκεί έγινε η “αποκάλυψη”. Προσέθεσα το mascarpone,
8) ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί με τα άλλα υλικά και να “δέσει” μαζί τους.
9) Συνέχισα το μαγείρεμα και φθάνοντας δύο λεπτά πριν από το τέλος του, προσέθεσα τους κόκκους του ροζ πιπεριού. Κανόνισα και το αλάτι (προσέξτε εδώ, υπάρχει και το parmigiano) και έγειρα πίσω ικανοποιημένος. Το ριζότο ήταν έτοιμο.
10) Έτοιμο; Όχι ακόμη. Έλειπε εκείνο που θα έκανε την εμπειρία αξέχαστη. Έσβησα το μάτι και προσέθεσα το τριμμένο τυρί parmigiano και το βούτυρο, για να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το ριζότο.
11) Ανακάτεψα καλά, 12) γαρνίρισα με μία γερή δόση ψιλοκομμένου μαϊντανού και κάποιους ακόμη κόκκους ροζ πιπεριού, και (μου) σερβίρισα αμέσως.

Πηγή: sintagespareas.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share