Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Κάν’ το ακριβώς όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Συνταγή για μπριάμ που θα σας ξετρελάνει!

23 Ιανουαρίου 2017
Κάν’ το ακριβώς όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Συνταγή για μπριάμ που θα σας ξετρελάνει!

Όλα τα καλούδια της γης μεταμορφώνονται σε ένα απολαυστικό μπριάμ, που απογειώνεται με το γλάσο γιαουρτιού.

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 κολοκύθι μεγάλο ή 2 μικρά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Δενδρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το γλάσο γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ χυμό από λεμόνι
  • Θυμάρι & ρίγανη

 Δείτε επίσης: Ποια Τζολί; Η νέα σύντροφος του Μπραντ Πιτ θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Παράλληλα, κόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Την μελιτζάνα σε κύβους 2 εκ., τα καρότα σε λεπτές φέτες 1 εκ., την πατάτα με την φλούδα σε κύβους 2 εκ., το κολοκύθι σε κάθετες φέτες 3-5 χιλ., την κίτρινη-κόκκινη-πράσινη πιπεριά σε λωρίδες 5 χιλ. και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες .

Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο, αφού το ψιλοκόψουμε, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε σε δόσεις (4-5 δόσεις) τα λαχανικά μας για περίπου 2-3 λεπτά η κάθε μία. Προσοχή, όχι όλα μαζί γιατί έτσι θα βράσουν. Βάζουμε την κάθε δόση σε ένα ταψί, μόλις είναι έτοιμη.

Μόλις βάλουμε  όλα μας τα λαχανικά στο ταψί, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 5 εκ. και τις προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό μας, χτυπάμε με σύρμα τα υλικά για το γλάσο γιαουρτιού: το γιαούρτι, το αβγό, λίγη παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, τη ρίγανη και το περιχύνουμε πάνω από το μπριάμ. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 5-10 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Top