Συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Βουτυράτο, αφράτο πιλάφι με αμύγδαλα!
Ακόμη μια συνταγή για το γιορτινό τραπέζι σας παρουσιάζει το AthensMagazine.gr. Αυτή τη φορά Βουτυράτο, αφράτο πιλάφι με αμύγδαλα από το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής.
Προετοιμασία: 15' / Μαγείρεμα 30'
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
500 γρ. ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
1 λίτρο σπιτικός ζωμός κότας
80 γρ. βούτυρο, κατά προτίμηση αιγοπρόβειο
200 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροκομμένα
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, φρεσκοτριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα αμύγδαλα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθεί καλά και να χρυσίσει ελαφρά. ΑΛατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμετη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο και το μπαχάρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με πετσέτα κουζίνας, για να απορροφά τους υδρατμούς, και αφήνουμε στην άκρη να σταθεί για 10 λεπτά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΔΩ
Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: