Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Συνταγή: Κις λορέν µε κοτόπουλο & µανιτάρια!

14 Οκτωβρίου 2015
Συνταγή: Κις λορέν µε κοτόπουλο & µανιτάρια!

Με γαλλική καταγωγή, αυτή η τάρτα είναι άκρως γευστική και µπορείτε να την ετοιµάσετε µε διάφορα υλικά.

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιµασίας: 30΄

Χρόνος µαγειρέµατος: 45΄-55΄

Κόστος: €9

  • 1 έτοιµη ζύµη για τάρτες
  • 200 γρ. ασπροµανίταρα Αγαρικά κοµµένα σε φέτες
  • 1 φλιτζ. τσαγ. κοτόπουλο στήθος βρασµένο, ψιλοκοµµένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
  • 2 κρεµµύδια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
  • 1 φλιτζ. τσαγ. Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ (35% λιπαρά)
  • 3/4 φλιτζ. τσαγ. Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
  • 1 κ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα µοσχοκάρυδο
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγ. έµενταλ τριµµένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  1. Προθερµάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Απλώστε την έτοιµη ζύµη σε µια στρογγυλή ταρτιέρα διαµέτρου 22 εκ. που έχετε αλείψει µε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε την οµοιόµορφα στη βάση και τα τοιχώµατά της. Κόψτε όση περισσεύει περιµετρικά. Στρώστε από πάνω 2 κοµµάτια αλουµινόχαρτο και ψήστε τη βάση στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 8΄. Κατόπιν αφαιρέστε το αλουµινόχαρτο και ψήστε για 5΄-6΄ ακόµα µέχρι η ζύµη να πάρει χρώµα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε ένα τηγάνι µε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια (ξερό και φρέσκα) µέχρι να µαραθούν, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε τα µανιτάρια κοµµένα σε φέτες και σοτάρετε µέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αποσύρετε από τη φωτιά και ενσωµατώστε το βρασµένο κοτόπουλο, τον άνηθο και τον µαϊντανό, όλα ψιλοκοµµένα.
  3. Σε ένα µπολ χτυπήστε µε σύρµα χειρός τα αυγά, την Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ µε 35% λιπαρά, το Γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες, το αλάτι και το µοσχοκάρυδο µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέστε το µείγµα του κοτόπουλου και ανακατέψτε ελαφρά.
  4. Σε ένα άλλο µπολ ρίξτε το τριµµένο έµενταλ και το αλεύρι και ανακατέψτε µε το χέρι σας µέχρι να καλύψει καλά το αλεύρι όλο το τυρί. Προσθέστε το τυρί στο µείγµα αυγών και οµογενοποιήστε.
  5. Αδειάστε το µείγµα στην ψηµένη βάση. Ψήστε την κις λορέν στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους

160°C στον αέρα για περίπου 45΄-55΄. Για να αποφύγετε να καεί η ζύµη περιµετρικά καλύψτε την µε αλουµινόχαρτο. Ελέγξτε αν είναι έτοιµη η κις λορέν βυθίζοντας ένα µαχαίρι, αν βγει καθαρό έχει ψηθεί. Αποσύρετε από το φούρνο και αφαιρέστε το αλουµινόχαρτο. Αφήστε την κις λορέν να σταθεί για 10΄ πριν την κόψετε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

Έξυπνη ιδέα

Για πιο πλούσια γεύση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε διαφόρων ειδών µανιτάρια. 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων