Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνταγή που κλέβει την παράσταση: Φιλέτο µε σάλτσα πράσινου πιπεριού

13 Οκτωβρίου 2015
Συνταγή που κλέβει την παράσταση: Φιλέτο µε σάλτσα πράσινου πιπεριού

Ζουµερά µοσχαρίσια φιλέτα µε µια λαχταριστή κρεµώδη και πιπεράτη σάλτσα! Ντελικάτη γεύση που θα ετοιµάσετε χωρίς κόπο και θα κλέψει την παράσταση!

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιµασίας: 10΄

Χρόνος µαγειρέµατος: 10΄

Κόστος: €28

  • 4 φιλέτα µοσχαρίσια (250 γρ. το καθένα), πάχους 3-4εκ.
  • ½ φλιτζ. τσαγ. Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ (35% λιπαρά)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγ. µπράντι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
  • 50 γρ. κόκκους πράσινου πιπεριού (κατά προτίµηση από βαζάκι µε άρµη)
  • Αλάτι, πιπέρι µαύρο φρεσκοτριµµένο

  1. Ρίξτε σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο µαζί µε το βούτυρο και βάλτε το σε µέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και βάλτε τα στο τηγάνι. Χαµηλώστε τη θερµοκρασία και αφήστε τα για 5΄ από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα µε µια τσιµπίδα.
  2. Κατόπιν προσθέστε το µπράντι και προσεκτικά ανάψτε έναν αναπτήρα πάνω από το τηγάνι (θα πάρει φωτιά αµέσως το µπράντι). Περιµένετε να σβήσει τελείως η φλόγα και προσθέστε τους κόκκους πιπεριού. Μετά από 30΄΄ ρίξτε την Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ. Αφήστε τη σάλτσα να δέσει ελαφρώς, περιχύνοντας παράλληλα τα φιλέτα.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά, µεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα, περιχύστε τα µε τη σάλτσα και σερβίρετε αν θέλετε συνοδεύοντας µε φασολάκια σοτέ.

Έξυπνη ιδέα

Προσέξτε την ένταση της φωτιάς. Ξεκινήστε το τηγάνισµα των φιλέτων σε χαµηλή θερµοκρασία, ώστε να µην καεί το βούτυρο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share