Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο λόγος που πρέπει να κοιμάστε χωριστά!

Έρευνα φέρνει τα πάνω κάτω

2 Νοεμβρίου 2018 15:24
Ο λόγος που πρέπει να κοιμάστε χωριστά!

Καλύτερη ερωτική ζωή έχουν τα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά σύμφωνα με άρθρο Αμερικανού Επιστήμονα στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο 42χρονος καθηγητής του πανεπιστημίου Μπέρκλει της Καλιφόρνια Matthew Walker, σημειώνει ότι το 45% των ζευγαριών που κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια ντρέπονται να το πουν δημόσια. Νιώθουν σαν να κάνουν κάτι κακό, ενώ αντίθετα, σύμφωνα με τον ειδικό που θεωρείται αυθεντία σε θέματα του ύπνου, αυτή η επιλογή τα βοηθά να κάνουν καλύτερο σεξ αλλά και να καυγαδίζουν λιγότερο.

Ο Matthew Walker εξηγεί ότι όταν οι σύντροφοι κοιμούνται χώρια αποφεύγονται προβλήματα κατά τον ύπνο που θα τους αφήσουν άυπνους, γεγονός που έχει σοβαρές συνέπειες στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Μάλιστα, για να το τεκμηριώσει επικαλείται έρευνα του πανεπιστημίου Μπέρκλει της Καλιφόρνια, η οποία έδειξε ότι μία στις δέκα μακροχρόνιες σχέσεις διαλύεται εξαιτίας προβλημάτων στον ύπνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στον ΣΚΑΙ: Αποφασισμένοι για το λουκέτο!

"Γίνεται φαύλος κύκλος, διότι όταν ο σύντροφός σου δεν κοιμάται, δεν κοιμάσαι ούτε εσύ και αντίστροφα", λέει ο νευροεπιστήμονας. Εξηγεί ότι την επόμενη μέρα οι δύο παρτενέρ είναι εκνευρισμένοι, με αποτέλεσμα να ξεσπούν πιο εύκολα σε καβγάδες, ενώ παράλληλα νιώθουν πιο κουρασμένοι και έχουν λιγότερη διάθεση για χάδια και σεξ.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share