Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Γιατί είσαι ακόμα single;" Βρήκαμε την απάντηση στο ενοχλητικό αιώνιο ερώτημα!

Μάθε την αλήθεια!

28 Απριλίου 2018 19:00

Είναι μια ερώτηση που όλοι οι singletons σιχαίνονται να ακούνε: "Αλλά γιατί είσαι ακόμα single;"

"Λοιπόν, χαίρομαι που ρωτάς, Μαρία - Είναι επειδή είμαι απαίσιος άνθρωπος και δεν γουστάρω να βγαίνω από το σπίτι μου." είπε ο "κανείς ποτέ"

Οι περισσότεροι single δεν έχουν μια ακριβή εξήγηση για το για ποιο λόγοι είναι μόνοι. Μερικοί από εμάς δεν είμαστε σε σχέση από επιλογή. Κάποιο, υποπτεύονται ότι ευθύνεται κάποιο πρόβλημα που έχουμε με την δέσμευση, και δεν έχουμε βρει ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο.


Αλλά σύμφωνα με ψυχολόγο, υπάρχει ένας λόγος που πολλοί από εμάς είμαστε single: Το αυτοσαμποτάζ!

Είναι κάτι που πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε, αλλά η Μέλανι Σίλινγκ, λέει πως "οι περισσότεροι άνθρωποι ευθύνονται που είναι χωρίς σχέση."

Περιγράφει το αυτοσαμποντάζ σαν: "Δραστική υπονόμευση και μπλοκάρισμα ευκαριών για κοινωνική επαφή και πιθανότητες ραντεβού. Ουσιατικά, λέγοντας στον κόσμο ότι δεν ενδιαφέρεσαι για κάποια σχέση - είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα."

"Είναι συνηθισμένο να κατηγορούμαι εξωτερικούς παράγοντες - για παράδειγμα, "Κάνει πολύ κρύο, θα αρχίσω τα ραντεβού αφού τελειώσει ο χειμώνας - και στην καρδιά του αυτοσαμποτάζ είναι ο φόβος!"

"Είναι λογικό που πολλοί άνθρωποι συγκρατιούνται για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από το να πληγωθούν - αυτό κυρίως έχει να κάνει με τον φόβο της απόρριψης και την επιθυμία να αποφύγεις την ευαλώτητα.

"Συχνά, όταν οι άνθρωποι έχουν πληγωθεί συναισθηματικά στο παρελθόν, και ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος δεν έχει - είναι συνηθισμένο να αυτοπροστατεύονται. Αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να είσαι σκεπτικός και στο να υπονομεύεις την ίδια σου την ευτυχία." εξηγεί η Σίλινγκ.

Πολλοί άνθρωποι, που ασυνείδητα σαμποτάρουν τις επιθυμίες τους να βρουν την αληθινή αγάπη, έχουν τουλάχισυον 3 τύπους αρνητικών σκέψεων: για τον εαυτό τους (π.χ. "Είμαι καλύτερα μόνος μου"), για τους άνδρες και τις γυναίκες (π.χ. Πιθανότατα θα με απατήσουν") και για τις σχέσεις (π.χ. δεν έχω χρόνο για μια σχέση")

Σύμφωνα με την Σίλινγκ, δεν είσαι έτοιμος να κάνεις σχέση, εάν πιστεύεις τα παραπάνω.

Άρα τι μπορείς να κάνεις;

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η Σίλινγκ πιστεύει ότι πραγματικά ισχύει ότι πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, πριν αγαπήσεις κάποιον άλλο.

"Η αυτογνωσία και η αυταρέσκεια είναι τα πρώτα βήματα για να έλξεις και να αναπτύξεις μια θετική σχέση." τονίζει.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share