Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τι απoκαλύπτει η στάση που κoιμάστε για την σχέση σας; Αν κοιμάστε έτσι θα χωρίσετε σίγουρα!

10 Δεκεμβρίου 2017 14:11
Τι απoκαλύπτει η στάση που κoιμάστε για την σχέση σας; Αν κοιμάστε έτσι θα χωρίσετε σίγουρα!

Η πρόσφατη ψυχολογική έρευνα που διεξήχθη στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου, κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα. Κάθε αλλαγή στη σχέση ενός ερωτευμένου ζευγαριού, επηρεάζει αμέσως τις θέσεις που παίρνουν οι δύο σύντροφοι όταν κοιμούνται. Σε αυτό το συμπέρασμα το πιο σημαντικό δεν είναι η θέση που παίρνουν αγκαλιασμένοι πριν κοιμηθούν, αλλά η θέση τους αφού κοιμηθούν. Μετράει λοιπόν, μόνο η θέση στην οποία κοιμούνται όλη τη νύχτα και την οποία διατηρούν μέχρι το πρωινό ξύπνημα.

Με βάση την έρευνα του καθηγητή Richard Wiseman (Πανεπιστήμιο του Hertfordshire) και το έργο της ψυχολόγου Corinne Sweet, φτιάξαμε έναν διασκεδαστικό οδηγό για τις θέσεις που παίρνουν τα ζευγάρια όταν κοιμούνται. Ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα και τη δική σας σχέση.

Η θέση “Αγκαλιά μήνας του μέλιτος”.

Τείνει να συμβεί σε ένα ζευγάρι που είναι στην αρχή της σχέσης, ή πέρασε ένα χρονικό διάστημα χωριστά.

Είναι αρκετά συνηθισμένη όμως και στα παντρεμένα ζευγάρια, εάν η οικογενειακή τους ζωή διατηρεί ακόμη το πάθος, την τρυφερότητα και την αγάπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετράγωνο Αφροδίτης με Ποσειδώνα σήμερα: Ποια ζώδια θα επηρεαστούν αρνητικά;

Η θέση “Διάλογος”.

Συνηθίζεται μεταξύ των συντρόφων που διατηρούν μια ισχυρή σχέση μεταξύ τους, αλλά χρειάζεται να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί και να δουλέψουν την μεταξύ τους επικοινωνία.

Η θέση “Ατενίζοντας τ’ αστέρια”.

Και οι δύο σύντροφοι κοιμούνται ανάσκελα. Συνήθως ο ένας είναι ξαπλωμένος με την πλάτη στο κρεβάτι, ενώ ο άλλος ακουμπάει το κεφάλι στον ώμο του, δηλώνοντας έτσι ότι είναι κι ο πιο εξαρτημένος. Αυτό το ζευγάρι έχει άψογη χημεία, αλλά μερικές φορές ο ένας από τους δύο νιώθει άβολα όταν αναγκάζεται να υιοθετήσει την άποψη του άλλου (και στην περίπτωση αυτή νιώθει άβολα με τη θέση).

Η θέση “Το λίκνο των ερωτευμένων”.

Είναι παρόμοια με την προηγούμενη, και είναι πολύ πιο ζεστή και οικεία. Μια συνηθισμένη θέση για τα ζευγάρια που δε φοβούνται να δείχνουν διαρκώς τα συναισθήματά τους. Είναι πολύ τρυφεροί κι ενδιαφέρονται πολύ ο ένας για τον άλλον. Συνήθως σημαίνει ότι ο άνδρας είναι πιο επιθετικός κι αυταρχικός στη σχέση.

Η θέση “Σε υπεραγαπάω”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «φως» το σπίτι-στρατηγείο του Ιβάν Σαββίδη! Κόστος 8.000.000 ευρώ

Αυτά τα ζευγάρια συνήθως είναι πολύ χαρούμενα και πραγματικά απολαμβάνουν τη σχέση τους. Η θέση αυτή αντικατοπτρίζει τον αμοιβαίο σεβασμό του προσωπικού χώρου. Οι πλάτες τους που ακουμπάνε, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να αισθάνονται κοντά τους τον σύντροφό τους.

Η θέση “Ελευθερία”.

Μπορεί να δείχνει ότι ένα ζευγάρι πήγε για ύπνο μετά από έναν μεγάλο καυγά. Ωστόσο μπορεί να δοθεί και μια άλλη εξήγηση. Ίσως και οι δύο σύντροφοι να είναι άτομα ανεξάρτητα κι εγωκεντρικά, που σημαίνει ότι απαιτούν πολύ προσωπικό χώρο.

Η θέση “Βασιλιάς του κρεβατιού”.

Οι σύντροφοι που έχουν την τάση να απλώνονται σε όλο το κρεβάτι, είναι συνήθως εκείνοι που αισθάνονται την ανάγκη να επιβάλλουν τους εαυτούς τους, παρά να δείξουν τα συναισθήματά τους στο σύντροφό τους. Η συμπεριφορά τους στις σχέσεις είναι συχνά πολύ εγωιστική κι αυτό φαίνεται και στο πώς συνηθίζουν να κοιμούνται.

Η θέση “Κουτάλι”.

Δείχνει ταυτόχρονα αρμονική και παθιασμένη σχέση. Είναι πολύ συχνή στα πρώτα χρόνια του γαμου. Σε μια τέτοια σχέση, ο σύντροφος που βρίσκεται πίσω έχει τον κυρίαρχο ρόλο, ενώ ο άλλος απολαμβάνει να προστατεύται.

Η θέση “Χαμένα κουτάλια”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπάνιο ντοκουμέντο! Όταν η Ελένη Μενεγάκη δεν ήξερε τι σημαίνει αποτρίχωση και κυκλοφορούσε… με την τρίχα κάγκελο!

Τα ζευγάρια επιλέγουν την πολύ άνετη θέση “κουτάλι”, αλλά με μεγαλύτερη ελευθερία. Αυτή είναι μία από τις πιο περίπλοκες θέσεις με τουλάχιστον δύο πιθανές ερμηνείες :

Προδίδει μια σχέση χωρίς πάθος. Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο συντρόφους αισθάνεται έτσι. Αυτός ή αυτή δεν αισθάνεται πια την ανάγκη για οπιαδήποτε φυσική επαφή ή απλώς δεν είναι ικανοποιημένος με τον σύντροφό του.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο σύντροφος με τη γυρισμένη πλάτη, προσπαθεί να προκαλέσει στον άλλον συναισθήματα κι αποζητάει περισσότερη από την προσοχή του.

Η θέση “Αγκαλιασμένα πόδια”.

Οι σύντροφοι προτιμούν να μην κοιμούνται κολλητά, αλλά να αγγίζουν συνεχώς ο ένας το πόδι του άλλου. Τα ζευγάρια που κοιμούνται με αυτό τον τρόπο, έχουν αρμονία κι αμοιβαία εμπιστοσύνη. Δίνουν μεταξύ τους μια ελευθερία, διατηρώντας παράλληλα μια μικρή “γέφυρα” ώστε με ένα άγγιγμα να αισθανθούν ο ένας τον άλλον.

Πηγή: stroumfaki.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share